perjantai 16. elokuuta 2013

Reissupäiväkirja: Torstai 1.8.

Torstai oli kulttuuria täynnä! Starttasimme aamun hostelliaamiaisen kautta ja suuntasimme sen jälkeen opastetulle Dublin-kierrokselle, jotta pääsisimme tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Kierrokselle lähteminen sujui oikein mallikkaasti sillä opas kävi noutamassa meidät ja muitakin mukaansa hostellin edestä. Sääkin oli suorastaan aurinkoinen ja kuin kaupunkikävelylle suunniteltu!


Yksi Dublinin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Trinity College, jonka pihassa olimmekin harhailleet jo edellisenä iltana. Kampusalue oli ihanan ja viihtyisän näköinen ja vanhat rakennukset loivat oikein kunnon sisäoppilaitostunnelmaa. 



Tietysti pääsimme näkemään myös Dublinin linnan, josta täällä blogissammekin jo aiemmin kerroimme. 


Lisäksi pääsimme tutustumaan kaupungintaloon, vanhaan kirkkoon rakennettuun turisti-infoon (mikä ihmeen fiksaatio näillä irkuilla on rakentaa vanhoihin kirkkoihin kaikkea muuta?!?), sekä myös ihan oikeaan kirkkoon. Lisäksi oppaamme kertoi meille vaihtoehtoisia tarinoita siitä, miksi irlantilaisilla on tapana maalata ovensa kirkkaanvärisiksi. Liekö syy tosiaan ollut se, että miehet tunnistaisivat oman ovensa matkalla pubista kotiin...



Kierros oli oikein onnistunut, kiitos innostuneen ja asiantuntevan oppaamme. Kierroksemme aikana oppaamme myös suositteli tutustumaan irlantilaiseen ruokakulttuuriin ja brittein saarille todella perinteiseen Fish & Chips -annokseen. Olimme tietysti täydellisiä mainonnan uhreja ja suuntasimme mr. Andyn neuvomaan ruokapaikkaan lounaalle. Tai siis, varsinaisestihan nautimme lounaamme läheisen kirkon puistossa, sillä kala-peruna-annos pakattiin kotoisasti paperipussiin, josta sitä syötiin sormin. Ja se rapeakuorinen kalanpala oli mielettömän herkullinen ja mielettömän iso. Ja ne ranskalaiset, herranjestas, niitä pakattiin mukaan litran verran! Tätä makuelämystä voimme todellakin suositella jokaiselle irlantiin matkustavalle, annos oli hyvänmakuinen ja tosiaan niin valtava, ettei meistä yksikään tainnut sitä loppuun asti popsia.



Loppupäivä sujui omatoimisen Dublin-kiertelyn merkeissä. Siirsimme partiokeskusvierailun seuraavalle päivälle, koska se meni melko aikaisin kiinni ja keskityimme sen sijaan koluamaan lähitienoon putiikkeja, herkuttelemaan smoothieilla, kiertelemään ja katselemaan paikkoja. Jokirannassa näkyi muun muassa paljon eläviä patsaita. Ihan uskomatonta, miten hyvä tuuri meillä jälleen kävi säiden suhteen, sillä aurinko paistoi oikeastaan koko päivän, eikä Dublinin hienouksia tarvinnut tyytyä tiirailemaan sontsan alta.

Perjantaina koitti melkoinen odotettu kohokohta, Larch Hillin työntekijän aka verkkaripojan suosittelemat vinttikoirajuoksut! Niistä lisää myöhemmin :)

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti