maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mitä siellä voi oikein syödä?

My Photos - ily




Minä olen ruokaihmisiä. En syö elääkseni, ennemminkin elän syödäkseni. Hyvä ruoka saa hyvälle mielelle, hyvä ruoka on mahtavaa. Ja meidän porukassamme ruokaa ei koskaan ole liikaa, se on jo huomattu leireillä ja muillakin. Eipä siis ihme, että reissun lähestyessä olen pohdiskellut paljon myös ruoka-asioita. Eli millaista oikein on irlantilainen ruoka? Supertietopankki Wikipedia kuvailee sitä näin:

"Irlantilainen ruoka muistuttaa muiden pohjoiseurooppalaisten maiden keittiötä. Liha, peruna ja viljatuotteet ovat sen perustana, kasviksista käytetään lisukkeina etenkin kaalialanttuaporkkanaa ja ruusukaalia. Lammasta, kanaa, naudanlihaa, kinkkua ja kalkkunaa syödään paistettuina tai pataruokina. Myös kalaa, varsinkin lohta, ja katkarapuja käytetään. Kansainvälinen keittiö on levinnyt Irlantiinkin, mutta kotimaiset perusruoat ja varsinkin juomat, kuten viski ja Guinness-olut, ovat säilyttäneet suosionsa."


Koska kyseessä on kulttuurimatka ja ruoka on osa kulttuuria, haluan ehdottomasti päästä testailemaan sitä autenttisen oikeaa irkkuruokaa, sen sijaan että napostelisimme vain mäkkärissä.
Pubit ovat olellinen osa irlantilaista kulttuuria, myös ruokapaikkoina. Tavoitteena onkin siis kokea kunnon irlantilaisen pubisapuskan maun, vaikka siitä aina välillä vähän epäilyttäviäkin juttuja on saanut kuulla... Luvassa lienee siis melko rasvaisen ja tuhdin ruuan täyttämä reissu, tytöt muistakaa ottaa löysiä vaatteita mukaan!

Mukanamme matkaa myös yksi kasvissyöjä, joten ihan lammas-kinkki-meingillä tuskin mennään. Toivon mukaan Dublinista löytyy siis myös kelvollisia tai mielummin suorastaan loistavia kasvisravintoloita, koska myös itse menisin mielelläni testaamaan niiden antimia.

Take Me Home


Löytyykö vinkkejä hyvistä Dublinilaisita ruokapaikoista?

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti