keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Miksi juuri Irlanti?

Meillä oli Vaeltajatypyjen kanssa jo itse asiassa vuonna 2011 kunnianhimoiset suunnitelmat toteuttaa Suomi-projekti. Sitten sopivaa päivää ei löytynytkään ja se jäi. Syksyllä 2012 päätimme sitten, että nyt laitetaan tuulemaan ja suunnataankin sitten kerralla suoraan ulkomaille!

Tästä alkoi sitten tiukka taisto siitä, mihin oikein lähdettäisiin. Ensin pohdimme Japanin jamboreeta, mutta totesimme sen liian kaukaiseksi tavoitteeksi. Ideoina väläyteltiin ainakin Kanadaa ja Englantia, sillä toiveena oli suunnata maahan, jossa tosiaan ymmärtäisimme myös kieltä ilman sen kummempia kielikursseja. Kun Sallin irlantilaiset partiotutut olivat myötämielisiä neuvomaan meitä paikan päällä, ei ajatus vihreistä nummista ja riverdancesta (ja toki niistä irkkumiehistä...) kuulostanut lainkaan hullummalta! Eipä siis kuin tuumasta toimeen ja matkaa suunnittelemaan.



Reissumme teemana on kulttuurimatka ja luvassa on toki myös partiointia. Kuten kuvasta näkyy allekirjoittanut osti itselleen Irlanti-oppaan ja on nyt jo aivan haltioissaan kaikenmaailman nähtävyyksistä ja tapahtumista. Opas lupailee, että Dublinissa on luvassa kesällä ainakin Diversions-ulkoilmafestivaali, Summer Festival ja juuri sopivasti vierailumme aikaan myös Failte Ireland Horse Show "Vuoden tärkein ratsastuskilpailu", toivottavasti emme siis jää hevosten jalkoihin! Ja kun Irlannissa ollaan niin tottahan meidän täytyy päästä vierailemaan myös aidossa Pubissa sekä maistaa kunnon Fish & Chipsejä.

Luvassa on siis paljon googlailua parhaimpia vierailukohteita kokoon haaliessa, loistovinkkejä otetaan ehdottomasti vastaan!

- Sanni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti